Landbrug

 Koglæde 

Sølagers Landbrug drives økologisk. På vores 38 hektar store markareal dyrker vi foder til vores dyrehold og vi er stort set selvforsynende.
Landbruget har 20 Hereford ammekvæg med opdræt, søer med smågrise og produktion af slagtesvin, seks heste, får, geder og forskellige andre smådyr.

Udover de daglige opgaver med fodring og pleje af dyrene er medarbejderne i Landbruget med til alle de mange forskellige opgaver årstiderne byder på. Om foråret bearbejdes og tilsås markerne, køerne kælver og der lægges kartofler. Om sommeren holdes afgrøderne fri for ukrudt, der laves hø og grovfoder til dyrene. Senere høstes korn og halm som køres hjem i laden. Om efteråret tager vi kartofler op og gør klar til vinteren. I løbet af vinteren muges kostalden og der køres møg ud på markerne.

Sammen med Gartneriet har Landbruget en aftale med Sølagers kantine og afdelinger om levering af sunde økologiske grøntsager, kartofler og kød.

Alle på Sølager har mulighed for at ride på hestene og mange har stor glæde af at være med til at røgte og pleje hestene.

Sammen med de andre værksteder holder Landbruget hvert år Økologisk Høstmarked i starten af september!

Kød og grønt

Vi laver en masse gode lokale og økologiske produkter - se mere her

 

 

Senest opdateret 15. februar 2016

Kontakt

Sølagers Værksteder
Sølagervejen 42
3390 Hundested

Landbrug:
Jens Mølgaard Drejer 
Telefon 4090 7335 
jemd@halsnaes.dk

Åbningstider:
Mandag til torsdag kl. 8-16
Fredag kl. 8-12